Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
F

FiS95

4. 3. 2012 15:06
Nemáte pravdu.

Vámi popsaný jev platí jen do určité míry. Stát na daních nikdy zpět nezíská tolik, co vydal a na podpoře nidky nevydá tolik, kolik ušetřil za mzdu. A to vůbec nepočítám fakt, že úředníkova mzda je jen malá část jeho ceny. Celkově vyjde průměrný úředník se mzdou, kanceláří i vybavením, vytápěním a papíry na milion korun ročně. Jeho podpora v nezaměstnanosti bude jen určité procento z jeho mzdy. I kdyby podpora běžela rok a byla ve výši 100% mzdy, stát by ušetřil. Stejně tak z důchodů a dávek dostane stát zpět jen určité procento z původní částky. Nikdy nedostane celou sumu.

0 0
možnosti
JN

sin34

4. 3. 2012 16:14
Re: Nemáte pravdu.

Popisoval jsem to tu v komentatich. Rozhodne nicemu nepomuzeme, kdyz jednorazove propustime xy tisic uredniku. Zvolil bych recept Portugalska - vyhlaseni stop stavu v nabirani novych a vsichni, kdo jsou v duchodovem veku, by odesli do duchodu.Rok, dva a ukazala by se mista, ktera je potreba doplnit a kde naopak nikdo nechybi.

0 0
možnosti
O

on8.

3. 3. 2012 19:50
Stat neni firma

stat je neziskova organizace

0 0
možnosti
P9

pavel 99

3. 3. 2012 11:37
Je hezké, jak názorně vidíte,

že zvyšováním daní může dojít k poklesu jejich výběru. A zvláště je to zajímavé v kontextu prostředí ČSSD, která chce zvyšovat většinu ostatních daní. Není to trošku schizofrenie?;-D

0 0
možnosti
JN

sin34

3. 3. 2012 11:39
Re: Je hezké, jak názorně vidíte,

Mluvil jsem zejmena o DPH. Pokud vim CSSD chce zavest druhe pasmo DPPO pro nadnarodni spolecnosti. Tam nevidim nejaky velky problem. Progresivni zdaneni zavede nejspis uz Kalousek, takze taky nevidim problem.

0 0
možnosti
DK

dakram1

3. 3. 2012 11:32
Kdo neřídil...

Kdo neřídil trafiku, tak nemá řídit ani stát....policčtí diletanci jsou na všech ministerstvech...a podle toho to vypadá....řekněte mi, kdy Kaluskovi rozpočet vyšel..já nevím...dělá druhý už dost dlouhou...takže lidové káže vodu..pije víno...

0 0
možnosti
JN

sin34

3. 3. 2012 11:37
Re: Kdo neřídil...

Kalousek se podili na rozpoctech uz 15 let. A lidi ho stale voli. Staci se schovat za knizete. No ja ho tam videl, spousta z vas/nas bohuzel nikoliv :) V

0 0
možnosti
LA

lord Acton

3. 3. 2012 11:17
Stát jako firma

stát by se měl chovat jako firma jen v některých oblastech. Například by měl směřovat k prosperitě nebo by zbytečně neměl plýtvat prostředky. Vámi naznačený přístup je ale neekonomický, tzn. ekonomicky neracionální, taková opatření můžeme politicky prosadit, to je v pořádku, je demokracie, ale nemůžeme to zaštiťovat ekonomickými argumenty. Pokud státní sektor sežere víc, než se vybere na daních, tak existují jen dvě cesty, buď omezit peníze na stát nebo vybrat více od lidí na daních. Ovšem daně brzdí ekonomiku, tomu se nevyhneme.

0 0
možnosti
JN

sin34

3. 3. 2012 11:36
Re: Stát jako firma

Da se toho delat spousta. Pokud chce nekdo zlepsi fungovani statni spravy, mel by zkusit nasledovat Portugalsko a udelat stop stav. Nenabirat nove lidi a lidi v duchodovem veku poslat do duchodu. Vydrzet rok, dva a sledovat, kde se situace zvlada a kde je nutne pridat nove lidi. A naopak, kde vubec nechybi.

A jak jsem psal nize. Hlavne bych maximalne zeefektivnil vyber dani. Podani danoveho priznani musi byt maximalne jednoduche. Asi bych i zrusil odvody a zavedl progresivni dan, ktera by superhrubou mzdu danila v nekolika pasmech. Tato dan by obsahovala zdravotni, socialni a DPFO

Potom by asi nebylo spatne udelat neco s OSVC. Neni mozne, aby OSVC, ktera s prijmem 31 000 Kc cisteho, platila na zdrav. odvodech mene nez clovek, co jako zamestnanec ma cisteho 9500 Kc.

Pak je problem, ze stat vraci napriklad DPH za Maseratti, ktere je koupene do firmy jako sluzebni automobil.

Atd. Atd. Atd.[>-]

0 0
možnosti
MK

sisemen

3. 3. 2012 11:00
nový Schlimbachův ekonomický

politický a sociální systém (SES) řeší všechny nedostatky dnešního banksterkého kvazisystému  provázaně a ve všech oblastech lidského života Nevěřte tomu, že je málo peněz, jsou jen špatně přerozdělovány - od chudých k bohatým a to prostřednictvím NESPLATITELNÝCH  úroků.

Více na: http://www.ekonomickareforma.cz

0 0
možnosti
PK

repanak

3. 3. 2012 10:35
Jako mladý sociální demokrat

byste měl do budoucna pomoci výrazně zkvalitnit úroveň této partaje. Volilo by ji podstatně více lidí včetně mne. Bohužel Váš text není nic moc, myslím to v dobrém. Pokud se nezmění struktura výroby a služeb - něco jako "finská" cesta po r.1945, budeme se dále plácat ve stále větších problémech, o kterých píšete. Na sociální stát musíme především vydělat Otázka je, jestli na to český národ vůbec má aby byl na špici evropského peletonu. Pracujete ale s lidmi, takže musíte počítat s negativními vlivy (klientelismus apod.).

0 0
možnosti
JC

A.C.Dupin

3. 3. 2012 10:56
Re: Jako mladý sociální demokrat

Bohužel jediným skutečným bohatstvím jsou mozky - a to si systematicky ničíme. Ať již nekompetencí vlády (podfinancování vědy a školství, plánovaná devastace vysokých škol,..) nebo nekompetencí a hloupostí individuální (preference snadné cesty k titulu, malý zájem o technické a přírodovědné obory,...)

0 0
možnosti
V

vzdyt_to_rikam

3. 3. 2012 10:35
A co tedy?

Jinými slovy se stát nemusí starat o to, zda utrácí více, než dostává?

0 0
možnosti
JC

A.C.Dupin

3. 3. 2012 10:57
Re: A co tedy?

Skoro jste se trefil, ale dle mého názoru je pointa jinde - je třeba strarat se o to, jak se vlastně utrácí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2078x
Je mi 30 let. Jsem bakalář Technické fakulty, České zemědělské univerzity, obor Obchod a podnikání s technikou. Jsem jedním ze zakladatelů spolku Idealiste.cz. Mám rád fotbal a hokej, v poslední době spíše pasivně. Ve volném čase se věnuji politice, chodím plavat, běhám nebo hraji florbal.

Seznam rubrik