Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KPLSS

Když píšu levicově sem smazán

18. 6. 2012 4:58
Díky bohu za mladý lidi co nejsou zblblí mainstreamem

Pravice musí zavádět poplatky, protože v roce 2008 snížila výběr daní cca o 70-90 miliard ročně. Takže nejsou peníze a protože daně snížila podnikatelům a firmám tak musí vzít peníze od lidí. Tozn. musí zvýšit DPH. Jenže zvýšení DPH se projeví sníženou koupěschopností a vyššími náklady právě např: ve zdravotnictví. Heger nedostane od Kalouska už ani korunu takže musí zvednout poplatky a dovybrat minimálně 10 miliard které mu budou chybět kvůli vyššímu DPH. Takže poplatky pudou nahoru. To samé školné atd.. Když nepočítám korupci tak je to právě katastrofální daňová politika pravice, která drží republiku v recesi zatímco okolní státy rostou. Když chcete vědět jak vypadá pravicová politika v praxi, koukněte do USA. Nejvyšší počet vězňů na obyvatele, nejvyšší náklady na zdravotnictví!, přesto obrovská spoluúčast a 50! milionů američanů nemá zdravotní pojistku, školné 100 nebo 200 tisíc dolarů naprosto běžná záležitost.

http://finexpert.e15.cz/jak-ve-svete-rostou-naklady-na-zdravotnictvi

1 0
možnosti
MN

modrý nevzdělanec

17. 6. 2012 22:05
Regulace - regulační poplatky:

Ani u ústavního soudu jejich stvořitel Julínek nedovedl vysvětlit, co ty poplatky regulují.Jejich zavedení do praxe se stalo se souhlasem 9 proti 8 hlasům, takže žádnou většinou. Od začátku to byl další stupidní nápad ODS, jak dát lékárníkům a praktickýcm lékařúm peníze, aniž by ji je musel dávat stát, protože tím by  bylo méně na odklánění a lobing.

0 0
možnosti
RK

romualda

17. 6. 2012 22:21
Re: Regulace - regulační poplatky:

Julínek byl naprosto nemožný - nedokázal ani vysvětlit, jaktože měla ODS v programu, že žádné placení u lékařů nechystá. Ještě označil program vlastní za nesmyslný letáček!

0 0
možnosti
JH

Jiří Heincl

17. 6. 2012 22:03
Jaká pravice?

Kde ve vládě nebo v parlamentu vidíte pravici? Jsou to lotři, kteří šli do politiky jen a jen kvůli penězům. Totéž platí o tzv. levici - ČSSD. Komunisté jsou výjimkou, protože je ostatní strany k penězovodům nepustí.

0 0
možnosti
MN

modrý nevzdělanec

17. 6. 2012 22:07
Re: Jaká pravice?

Musíme být zticha. Co jsme si v listopadu 89 vycinkali to máme. Neřídili jsme  se příslovím, že nikdy není tak zle, aby nemohlo být hůř. ;-(

0 0
možnosti
RK

romualda

17. 6. 2012 19:10
Regulace

Myslel jsem, že slovo regulace je pro pravici až sprosté, a ono naopak. Zavedli regulační poplatky, chtěli by školné (školné chtěli i před 10 lety, ale tehdy proto, aby mohly školy přijímat více studentů, no není to podivné?). Také známe pravicové heslo "necháme v kapse víc peněz", což u nás také jaksi neplatí...:-)

0 0
možnosti
PH

modrénebe

17. 6. 2012 16:47
autore,

uvádíte lži. Pan Heger nechce zvyšovat standardní poplatky, ale chce případně zvýšit poplatky u specialistů, když nebudou mít doporučení praktického lékaře a taky mluvil o případné sociální kompenzaci. Máte problém s objektivitou, nebo problém pochopit mluvený text a nebo si výroky upravujete, tak co chcete slyšet Vy a ne co bylo řečeno.

0 0
možnosti
PK

repanak

17. 6. 2012 16:58
Re: autore,

o zvýšení základního poplatku z 30 na 50 Kč se uvažuje, to nelžete zase Vy. Jen má v současnosti před volbami pravice v kalhotech, aby zase neprohrála kraje. Proto zastavuje redukci nemocnic, kurýrování zad za vlastní apod. Kdo podle Vás zase bude sociálně kompenzován?

1 0
možnosti
PK

repanak

17. 6. 2012 16:47
Jsem dost pesimista,

že se v dohledné době podaří nějak podstatněji ucpat "díry", kterými unikají veřejné prostředky včetně rozumného zeštíhlení státu. V rámci našeho státečku nevyřešíte např. problém "daňových rájů", možná skřípnete Kypr. A hlavně pokud to v Evropě půjde spíše do kopru, tak růst a zvýšení efektivnosti hospodářství. Pak zbývá to co vy navrhujete, úpravy hospodářského mechanismu - s nadsázkou a zjednodušeně - zaplatím si školu, ale ať jsou o to nižší daně. Heger je ukázkou "pravice" u nás - totální neschopnost zařídit i vysvětlit. Karma - doufám, že takových mladíků jako Vy bude stále víc - kteří nepodléhají debilní teorii o neviditelné všezařizující ruce trhu. Tím v žádném případě nezpochybňuji tržní hospodářství.

0 0
možnosti
E

exotopedik

17. 6. 2012 16:29
ouuu

Víte co za bolševika znamenal výraz - hodit marod ?

Asi ne. Už jen, že vás chválí ultraextremistický levičák Poch, pod profláknutou identitou absolutus, je více než varující.

0 0
možnosti
JN

sin34

17. 6. 2012 16:35
Re: ouuu

Ehm. Myslíte, že když někdo chce podvádět s nemocenskou nebo s privátním pojištěním, odradí ho 30 kč poplatek? Není to naivní představa?

0 0
možnosti
A

Azgalor

17. 6. 2012 16:12
Ad poslední odstavec

Velice hezký, akorát co uděláte s lidmi, kteří váš názor nesdílí a ač třeba o takových lidech také ví, tak jim je to prostě jedno. Jsou lidé, kteří uvažují stylem: "Nemáš na školu, na doktora, na tohle nebo támhleto? A co já s tím." Jak tohle chcete po socialisticku vyřešit? A takle nemusí přemýšlet jenom nějací "magoři", ale třeba i lidé, kteří s tímhle dříve souhlasili, ale postupem času, jak potkávali stále víc a víc "poctivých a obyčejných lidí", tak svůj názor přehodnotili.

0 0
možnosti
JN

sin34

17. 6. 2012 16:15
Re: Ad poslední odstavec

Tak v mém blogu je i věta o tom, že pokud se rozhodneme služby zpoplatnit, nesmíme na ně vybírat z odvodů. Já tento přístup nesdílím, ale je pro mě mnohem přijatelnější než ten, kdy za něco platím a to pak ani nedostanu.

2 0
možnosti
1

1absolutus

17. 6. 2012 16:06
A to je teprve začátek.

Karma. R^

2 0
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2078x
Je mi 30 let. Jsem bakalář Technické fakulty, České zemědělské univerzity, obor Obchod a podnikání s technikou. Jsem jedním ze zakladatelů spolku Idealiste.cz. Mám rád fotbal a hokej, v poslední době spíše pasivně. Ve volném čase se věnuji politice, chodím plavat, běhám nebo hraji florbal.

Seznam rubrik