Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TA

tajny agent

15. 4. 2012 16:27
Je to tak ...

ale co chcete po vlade co boj se zadluzovanim statu zacala prudkym snizenim dani a odvodu bohatych a zaroven navysenim statstnich prispevku - materske, nemocenske, duchodu take prave tem bohatym ... a to vse pri dluhu navysenem na dvojnasobek roku 2006 a obsluze dluhu navysene o 50 miliard rocne?

5 0
možnosti

Mablung

15. 4. 2012 16:04
EHM

"Současná vláda po tupých škrtech, kterými utlumila domácí spotřebu i potenciální růst, přešla ke zvyšování daní."

Pokud tomu správně rozumým, Vám se nelíbí ani škrty, ani zvyšování daní. Mám pro Vás špatnou zprávu. Korupci máme velkou, ale jen jejím umírněním nezískáme peníze na správné fungování státu. Budou potřeba tupé škrty které zasáhnou všechny. Utahování opasků o kterém se 20 let jen mluví, ale NIKDY se neprovedlo. O tom už Vám něco mohli povědět na makroekonomii. V klubu ČSSD se o tom moc nedozvíte.

0 0
možnosti
SD

Dodo.01

15. 4. 2012 16:23
Re: EHM

Kdyby tato vláda a její členové nedělali jeden průs... za druhým (MUS, Promopro, atd) tak by minimálně 60 procent občanů chápalo jasně nejsou prachy nedá se nic dělat. MUSÍ se škrtat, ale v době šetření chce vláda kupovat nové kulomety za miliardu postavit v USA novou ambasádu, podporovat misi v Afgánistánu, atd. Takže kecy o tom že se musí šetřit ksou blbost. Peněz není dost ale hlavně proto že se utrácí za kraviny a na potřebné věci pak nezbývá. To mi připomíná souseda (systematicky nepracujícího) který den po sociálce kouří Camelky, popíjí finskou vodku, a ukusuje k tomu poličan a do tří dnů somruje po baráku starej chleba a nadává že dostává málo. Takže nekupovat blbosti, nekrást, a utnout peníze ne těm kteří dělali jak soumaři a teď jsou bez práce, ale těm co nikdy nedělali a dělat nebudou případně pijavicím na nich navázaných. pak nikdo nemůže říct proti škrtům ani popel.

10 0
možnosti
KR

Králík Roger

15. 4. 2012 15:34
Řešení je jednoduché - pověsit ideology na lucerny

Dále pak zrušit nucený odkup elektřiny u fotovoltaiky (30 miliard ročně), zdanit hazard (5 miliard ročně), přestat s jakoukoliv další "podporou OZE," konkrétně se to jedná o "bioplyn" kde nám v případě schválení uteče DALŠÍCH 30 miliard ročně. Přestat vyplácet sociální dávky cizím občanům, také nějaká ta miliarda a navíc, pokud odtáhnou, poklesne kriminalita.

V rámci EU pak chránit vnitřní trh před dovozy textilu a potravin z třetích zemí.

1 0
možnosti

Mablung

15. 4. 2012 16:08
Re: Řešení je jednoduché - pověsit ideology na lucerny

Jo, zavedeme pořádné obchodní bariéry, cla a ochrany. Budeme se bránit světové krizi stejné jako v třicátých letech. A také stejně dopadneme. ;-€

Historie se má tendenci opakovat v kruzích, ale naštěstí je mezi námi dostatek vzdělaných lidí kteři si historii nastudovali kapku lépe než Vy a dokáží se z ní poučit.

Co se nesmyslných dotačních titulů týče, s tím s Vámi samozřejmě souhlasím.

1 0
možnosti
VH

Stará kára

15. 4. 2012 14:49
Krásně brečíte

1. Nevím, co jsou "tupé škrty" (a které by byly ostré).  Pokud škrty (či jiná opatření) sníží zadlužování státu (a ony sníží, i kdyb jiné díry zůstaly), pak se to samozřejmě dotkne hospodářkého růstu. Ten dosavadní totiž byl bublinou, právě dluhem nafouknutou.

2.  Není to právě tato vláda, která zavádí "vámi" doporučované elektronické aukce (nejen ve zdravotnictví)? Mimochodem:  Pročpak je nazavedly za osm nepřetržitých let vládnutí vlády ČSSD?      Ta drahá zařízení nakupuje vláda?  Nebo nemocnice (převážně krajské, městské či privátní)???   Chtělo by to rozmýšlet, než někoho obviníme.

3. Která protikorupční ustanovení, která "fungují v západních státech" a která buď nemáme, nebo je vláda nepřipravuje máte konkrétně na mysli?  S výjimkou majitelů akcií na majitele (sice se tvrdí, že na západě neexistují, ale já jsem se s papírovými akciemi setkal).

4. Jaké úkony by měla za úkol finanční policie? Které z nich nezajišťují jiné útvary (FÚ, celní správa, policie)?

0 0
možnosti

Mablung

15. 4. 2012 16:09
Re: Krásně brečíte

Že se nestydíte. Ničíte tu nadšení mladého sociálního demokrata oškivými racionálními argumenty ;-D

0 0
možnosti
MS

milan166477

15. 4. 2012 14:33
záhada!

Jak jste přišel na to,že vláda přemýšlí.Čím by to asi dělala?:-)[>-]

5 0
možnosti
VK

buchlovann

15. 4. 2012 14:32
ještě bych připomenul

Ještě bych připomenul modrou disidentskou hvězdu a s hroší kůží Vondru, za jehož vedení se rozkradlo 388 mil.

Kč při zakázce Promopro a on zůstává křišťálově čistý, jako ten podvodník mašinfýra z ČSSD.

0 0
možnosti
L2

Lanta 2OO4

15. 4. 2012 14:01
Karma,karma a zase jen karma

Přesně tohle tady tvrdím už pěknou řádku měsíců. Jen s tím rozdílem, že já přirovnávám státní kasu a přstupu vlády k ní k cedníku což je defacto to samé...........

0 0
možnosti
VK

venda111

15. 4. 2012 13:02
Protiřečíte si

Zcela srpávně mluvíte o ucpání děr místo přilévání více vody do kýblu. Ale jako řešení chcete do kýblu lít víc a víc vody. Co jiného je progresivní daň? Ucpání děr v kýblu má být konec manipulací a korupce ve státních zakázkách, toho ale ani ČSSD, jejíž program citujete, ani ODS nebo TOP09 není schopna a KSČM už vůbec ne.

2 0
možnosti
M

maruširi.vr.11

15. 4. 2012 12:27
Proč by měli ucpávat kýbl,

když sami stojí pod ním s vlastními kyblíčky?

8 0
možnosti
N

NTPT_POTRETI_ZAKAZANY

15. 4. 2012 12:34
Re: Proč by měli ucpávat kýbl,

protože brzo jim do toho jejich kyblíčku lidé nach...... načůrají

0 0
možnosti
-

-cis-

15. 4. 2012 12:24
Schizofrenie

Jen poněkud nechápu, odkud Vám do blogu o dírách v kýblu zabloudil odstavec pojednávající o rovné dani. Nebyla stardantní progresivní daň zavedena v době, kdy kýblu chybělo dno?

2 0
možnosti
KR

Králík Roger

15. 4. 2012 15:51
Tady jde pouze o to, že právě ta skupina občanů, která se na

rozkrádání státního rozpočtu podílí nejvíce, platí dnes menší daně, než v minulosti.

Korupci by nejlépe zlikvidoval osvícený absolutistický monarcha. Jenže je problém ho uhlídat.

Když se Ludvík XIV po smrti kardinála Mazarina ujal sám r. 1661 vlády, byl udiven obrovským majetkem, který dokázal nashromáždit jeho ministre financi  Nicolas Fouquet. Usoudil, že těžko mohl takto zbohatnout legální cestou, proto ho dal zavřít na doživotí a majetek mu zkonfiskoval. CELÉ vnitřní vybavení zámku ve Verasilles bylo ve skutečnosti zkonfiskováno Fouquetovi.

0 0
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2078x
Je mi 30 let. Jsem bakalář Technické fakulty, České zemědělské univerzity, obor Obchod a podnikání s technikou. Jsem jedním ze zakladatelů spolku Idealiste.cz. Mám rád fotbal a hokej, v poslední době spíše pasivně. Ve volném čase se věnuji politice, chodím plavat, běhám nebo hraji florbal.

Seznam rubrik