Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

KJV

2. 5. 2012 6:43
Naděje umírá naposled.

Dobrý blog, autore. To co píšete je vyjádření toho, co požaduje smysl pro spravedlnost, právo a poctivost. Situace ve společnosti i diskusní příspěvky ukazují jak značně se v naší společnosti utrhlo ze řetězu sobectví a chamtivost. Doufejme, že rozhodující část společnosti je ještě natolik mravně zdravá, že se podaří poměry u nás zlepšit.

6 0
možnosti
SJ

FalconFBG

2. 5. 2012 3:25
Češi se uskromňují ve prospěch státu?

To je novinový titulek ze sci-fi příběhu, jehož autorem je klient Bohnické léčebny. Tvrdit, že by se Češi rádi uskromnili, to je opravdu nesmysl. V české mentalitě je již od dob dávno minulých zakotveno heslo "Kdo neokrádá stát, okrádá rodinu!" A to jen tak nevymažete, Češi budou špačkovat, nadávat, protestovat a demonstrovat proti jakékoli vládě. Stává se to národním sportem, stejně jako užívání pojmu "obyčejní lidé". Rozdíl v budoucí případné vládě KSČSSD bude v tom, že současná vláda veškerou nepopulární práci udělá za ně a oni se tak budou moci vézt na vlně, my hodní - my to neděláme, oni zlí a budou tím strašit až do dalších voleb. Možná jako pojistku k tomu přidají progresivní zdanění, ale i socialisté a komunisté vědí, že se šetřit zkrátka musí a kroky současné vlády se jim náramně hodí do krámu.

2 0
možnosti
C

Camino.

2. 5. 2012 3:39
Re: Češi se uskromňují ve prospěch státu?

Nezlobte se na mne, ale Cesi se nemaji lepe nebo hure nez kdekoliv jeinde!! Kdo jiny to muze vedet, nez nekdo, kdo zije jinde, zil uz v nekolika zemich, hodne cestuje a vsima si?8-o8-o8-o8-o8-o

0 0
možnosti
AKLK

Abadi Kwame lovec komančů

2. 5. 2012 1:04
Uskromnění...

Uskromnění... od sociálního demokrata (čti: zloděje, co by okradl úspěšnější a jejich peníze přerozdělil neschopným) to sedí. Naštěstí je to nesmysl, uskromňovat se budou jako v celé historii lidstva muset pouze ti hloupí, neschopní a nepřizpůsobiví. Ti schopnější a úspěšnější se prostě dovedou přizpůsobit a v případě nějaké katastrofy (např. vítězství ČSSD ve volbách) se (zejména daňově) přesunou jinam, mimo ČR. A je to :) A věřte mi, není to nijak složité.

5 0
možnosti
PV

pavsson

2. 5. 2012 1:06
Re: Uskromnění...

Dokola zde píši socanům příklady, jak firmy legálně obejdou progresivní zdanění. Dokola jim píši, že výnos bude minimální. Je to marný, je to marný, je to marný...

3 0
možnosti
PV

pavsson

2. 5. 2012 0:47
Klišé

Klišé. Lidé by se neuskromnili. Dodržování zákonů musí stát vyžadovat z jiných, než z těchto idealistických důvodů. Od toho je tu policie, soudy, státní zastupitelství. Pokud fungují špatně, je třeba je vyměnit. A vyměnit je musí politici. A politiky volí lidé. Titíž lidé, o kterých píšete, že by se uskromnili. Dokud tito skromní lidé budou dokola volit stejnou partičku šibalů, nic se nezmění. Problém je v tom, že lidé výběru svých zastupitelů věnují méně času a pozornosti, než třeba výběru televizního programu. A stejně jako nadávají na ten vybraný televizní program, nadávají na svoje vybrané zastupitele.

0 0
možnosti
JB

generál Failure

2. 5. 2012 0:50
Re: Klišé

Politici jsou hlavně stejní jako voliči. Volič čachruje s tisícovými příjmy aby dosáhl na dávky nebo daňové úlevy, politik čachruje s miliardami, ale obojí má společný základ :-)

0 0
možnosti
KV

Pazdrát

2. 5. 2012 0:45
Vážený mladý sociální demokrate

mohl byste mi trochu blíže vysvětlit vaší větu: ". . . lidé v ČR by si klidně utrhli od úst pár korun, když by věděli, že bude celá částka pečlivě využita pro blaho všech lidí žijících v České republice". Nějak jsem to nepochopil. Nespíš to bude tím, že asi nejsem mladý sociální demokrat.

PS: A propó . . . co je mi po blahu mého souseda? Nechápu!

2 0
možnosti
JB

generál Failure

2. 5. 2012 0:49
Re: Vážený mladý sociální demokrate

Tohle často říkají lidé, kteří nepochopili, jak funguje kapitalismus: "vydělat můžete jen tehdy, když zároveň necháte vydělat někoho jiného". A nebo pochopili, ale je jim to proti srsti, protože zbytek to věty zní "a dost často ten jiný vydělá daleko víc než vy".

3 0
možnosti
JB

generál Failure

2. 5. 2012 0:17
Já se uskromnit nechci

a už vůbec ne pro Vás :-) Budu i nadále pracovat především proto, aby se já sám (a má rodina ovšem) měl dobře nebo raději ještě lépe a nějaké společné plány a světlé zítřky jsou mi vcelku ukradené. Dobrá zpráva je, že díky existenci trhu se bude moje práce zřejmě ubírat směrem, který i ostatním lidem něco přinese. To ale nebude záměr, ale prostý vedlejší účinek mého snažení :-) I tak toho pravděpodobně pro ostatní udělám víc, než idealista, který se v rámci dobrovolné skromnosti a radostné spolupráce bude zajímat především o blaho ostatních :-)

1 0
možnosti
A

aristokrat.ducha

2. 5. 2012 0:22
Re: Já se uskromnit nechci

trh tě k tomu donutí

0 0
možnosti
A

aristokrat.ducha

1. 5. 2012 23:45
uskromnit se

bude potřeba

a v blízké budoucnosti realita pro všechny

kvůli přírodě

1 0
možnosti
K

kaktusak

2. 5. 2012 0:03
Re: uskromnit se

Pro všechny ne. Zase si budou lidé většinou opasky utahovat, aby si je někteří mohli povolovat. Jak to známe z 90. let.

4 0
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2078x
Je mi 30 let. Jsem bakalář Technické fakulty, České zemědělské univerzity, obor Obchod a podnikání s technikou. Jsem jedním ze zakladatelů spolku Idealiste.cz. Mám rád fotbal a hokej, v poslední době spíše pasivně. Ve volném čase se věnuji politice, chodím plavat, běhám nebo hraji florbal.

Seznam rubrik