Diskuse

Těžká pozice sociální demokracie

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

bobanov

21. 10. 2012 20:21
Program..

0 0
možnosti
B

bobanov

21. 10. 2012 20:23
Re: Program..

už v několika Krajích jsme mohli sledovat, jak sociální demokraté posílají program k šípku.

0 0
možnosti

petr66

20. 10. 2012 11:40
Asi tak

Máte pravdu, že je základ realizování programu. Pokud byse program shodoval s tím, jak popisujiete v posledním odstavci, tak je mi zase jedno, jestli jej budou prosazovat komunisté

0 0
možnosti
Č1PŽ

číslo 10 pořád žije

20. 10. 2012 10:00
Ono totiž,

že do voleb je hodně času, je velmi optimistický názor. Předčasné volby jsou za dveřmi, protože nejhorší vláda v historii neprosadí ten svůj daňový balíček a s ním spojila svou existenci, takže zapomeňme na rok 2014 a chystejme se k volbám už v březnu 2013. Která jiná strana by měla jít do koalice s KSČM, když ne ČSSD. Mají skoro stejné programy, na rozdíl od ODS a TOP658. Tak rozdílné programy neměla žádná koalice a proto to také takhle dopadlo.:-P

2 0
možnosti
JM

jamijam

20. 10. 2012 11:23
Re: Ono totiž,

teď jste zase optimista vy. Oni se s těmi tzv. rebely domluví, protože jedno mají společné a to zájem o svá koryta. Mě to na předčasné volby nepřipadá, ale rád bych se mýlil.

0 0
možnosti
JM

jamijam

20. 10. 2012 6:58
Vítězná strana chce ve vládě prosadit svůj program

To je jasné. Pokud nemá sama dostatečnou většinu, hledá si spojence, partnery. Je tedy logické že by to měli být partneři, kteří mají podobný program, tedy pravicová strana s pravicovou a naopak levicová s levicovou. Když se v koalici spojí levice s pravicí, programy obou jdou do háje, nesplní je ani jedna a obě si uškodí!

Z tohoto pohledu je bohumínská výzva čirá schizofrenie! ;-)

0 0
možnosti
JJ

Jay6

20. 10. 2012 8:33
Re: Vítězná strana chce ve vládě prosadit svůj program

Bohumínská deklarace má samozřejmě svůj význam. Vzhledem k projevům některých členů i vysokého vedení KSČM zejména k české minulosti v období bolševické diktatury a skutečně netradičnímu pojetí zahraniční politiky v podání KSČM je zřejmé, že uvnitř KSČM stále existuje jistá stalinistická klika, která ještě nevzala demokracii a lidská práva za svá. A kvůli takovým lidem vznikla Bohumínská deklarace. A má stále svou platnost. Myslím, že programový průnik musí existovat nejen mezi dvěma levicovými stranami, ale také mezi dvěma demokratickými stranami. A KSČM se svým nulovým koaličním potenciálem je stále kvůli lidem jako Grebeníček, Semelová, Grospič, brána jako extrémně levicová strana z okraje politického spektra. Dokud se to nezmění zůstane deklarace v platnosti. Málokdo také ví, že zároveň existuje Hradecká deklarace, která zamezuje uzavření vládní koalice s ODS. O této deklaraci se příliš nemluví. Ale existuje.

3 0
možnosti
JO

oulicky.blog.idnes

20. 10. 2012 3:57
Taková malá statistika,

jak dopadly krajské volby v celostátním měřítku:

ČSSD 23,58%, KSČM 20,44%, ODS 12,29%, TOP09 6,64% a KDU-ČSL 5,96% (bez hlasů, které obdržely koalice v krajích, kde KDU-ČSL nekandidovala samostatně - to bychom se dostali k podpoře o něco vyšší, než TOP09).

Tedy vycházíte již ze špatných předpokladů a i proto pak docházíte ke špatným výsledkům. Navíc, při tomto rozložení sil by pravděpodobně koalice ČSSD a KSČM vytvořila ústavní většinu v dolní komoře Parlamentu, což je představa pro tyto dvě strany natolik lákavá, že by jí nejen nedolaly, ale nejspíše by tím padly případné poslední možné překážky z obou stran ke spojení do koalice.

Mimochodem, sociální demokracie se umí s komunisty spojit ;-D (viz rok 1948)

3 0
možnosti
JJ

Jay6

20. 10. 2012 8:46
Re: Taková malá statistika,

Autor vychází z posledního průzkumu veřejného mínění. Nikoliv z výsledků krajských voleb. Sociální demokracie se samozřejmě nikdy s žádnými komunisty nesloučila. Studovat historii z bolševických učebnic není znakem kvalitního vzdělání. Známý "slučovací" sjezd byl vyhlášen v rozporu se stanovami, výběr delegátů rozhodně nebyl demokratický, a více než polovina členů(více než 200 tisíc)vůbec nepřijala stranické knížky bolševiků zasílané poštou! Takže Sociální demokracie byla bolševiky "sloučena"asi stejně jako byly sloučeny pozemky zemědělců do Jednotných zemědělských družstev. A svobodná a skutečně demokratická Sociální demokracie existovala nepřetržitě dál. Ale v exilu, ve Švýcarsku. Koalice je vyloučena. Je možná tichá podpora jednotlivými zákonům, které jsou nutné pro revizi současných asociálních zákonů přijatých současnou vládou. Ale pro tyto zákony bude menšinová vláda hledat podporu v celé sněmovně. Samozřejmě od viníků současného stavu se dá těžko předpokládat spolupráce.

0 0
možnosti
C

chmod_5777

20. 10. 2012 3:04
Respektuji všechny, kteří podporují svou stranu z přesvědčen

ano jenze my pohrdame lidmi kteri si pletou volby s fotbalem

volba vlady je zodpovedna volba kde fandeni klubu nema co delat

.

(a protoze nepochybne planujes byt papalas tak bych ti rad vysvetlil jak to vidi lid tady "dole" a co vy "nahore" nechapete a stejne to nepochopis: lidem je momentalne uplne jedno kdo tam je, lid predevsim chce aby je ti nahore prestali okradat, jinejma slovama aby to nebyli zlodeji a pak by byli ochotni si utahovat opazky pro budouci generace)

(zlodeji napravo zlodeji nalevo tak koho mam volit to je postoj naseho plebsu antepapalasi

0 0
možnosti
JJ

Jay6

20. 10. 2012 8:58
Re: Respektuji všechny, kteří podporují svou stranu z přesvědčen

Já zezdola to vidím trochu jinak. Pokud si voliči nepřejí, aby ti nahoře nekradli, tak proč je Češi stále volí? V roce 2010 dostaly strany vládní koalice 2,5 miliónu hlasů. To, že ani v sociální demokracii nejsou jen idealističtí andělé se svatozáří, kterým jde pouze o blaho většiny obyvatel státu a na svoje zájmy s pohrdáním kašlou, je snad jasné každému kdo zná své sousedy a spoluobčany. Darebáci jsou mezi našimi spoluobčany v hojné míře. Jsou mezi lékaři, právníky, soudci a dokonce i faráři. Proč by zrovna politická strana měla být výjimkou? Proč by zrovna politici měli být čestní lidé? Kolik znáte ve svém okolí čestných a poctivých lidí? A kolik z nich je členem politické strany? Když do politických stran nebudou vstupovat čestní lidé, tak tam budou vstupovat darebáci. A slušný volič dostane možnost vybrat si z party darebáků. A čí je to vina? Těch darebáků ne. Ti automaticky hledají dobrý kšeft a je jim jedno kde. Je to vina těch čestných lidí, kterým se nechce do politiky!

1 0
možnosti