Diskuse

Evropa není nepřítel, je to šance!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pokud je člověk na rozpacích, obvykle je dobré si vžít čistý papír, svisle jej rozdělit čarou a vlevo si psát pod sebe argumenty pro ANO a vpravo pro NE. A odložit ideologické předsudky.

Často, k velkému překvapení, je jeden sloupeček pozoruhodně krátký a druhý nebezpečně dlouhý.

0 0
možnosti
Foto

Co musíte vědět o €uropodvodu

EU je Německo a Merkelová je Hitler aneb myšlenkový Eintopf Franty Nováka

Ona takzvaná €urokrize byla plánovaná a předvídatelné důsledky měnové unie byly odpovědným politikům nanejvýš dobře známy. Špičkoví politici všech zemí obelhávají své národy a kooperují se světovou finanční elitou (Hochfinanz). Tak jako v obou světových válkách, mají Němci opět hrát roli obětního beránka. Svět proto musí vědět:Merkelová není Německo, nýbrž zrádkyně našeho národa a celé Evropy. (překlad)

0 0
možnosti

Předhazovat HDP EUropy vyžívající z podstaty a výši sociálních výdajů krachující EUropy je docela směšné. Časy se fakt mění a to celkem zásadně. Tak jako je dnes z Evropy pod modrým práporem ekonomickým Titanic. Samotný, vámi vychvalovaný EUrosvaz v očích Evropanů také. Ekonomický úpadek EUropy:

:

http://zpravy.e15.cz/zahranicni/ekonomika/cina-indie-a-spol-uz-v-hdp-valcuji-evropu-922434

:

Zdiskreditovaný EUrosvaz:

: http://www.sme.sk/c/6781004/europania-maju-unie-plne-zuby-rekordne-jej-neveria.html : http://finweb.hnonline.sk/c1-59764590-nocna-mora-bruselu-sa-plni-podpora-unie-je-na-minime

2 2
možnosti

P98e26t24r 28S74k95á82c19e93l

26. 4. 2013 23:26

Soudě podle fundovaných příspěvků jde o diskutující, kteří nějakým způsobem profitují na současném stavu. Těžko ale mohou chlapci vysvětlit, proč se u nás srovnávají cukrovary s moderním vybavením se zemí (Hrochův Týnec), proč nám někdo z jednoho centra diktuje, kolik máme vyprodukovat brambor apod. O výhodnosti řízení našeho zemědělství svědčí paradoxně fakt, že nejsme potravinově soběstační. Komu to asi vyhovuje? A to neslyšíme stále rostoucí hlasy odborníků po zdravým potravinách, tedy vypěstovaných v okolí 60 km bydliště konzumenta. Více na http://www.jidlozblizka.cz/

Kdy a jak dlouho v historii lidstva vydržela říše, v níž se 500.milionům občanům ze 27. států diktovalo, zasahovalo do jejich životů? Např. prkotina - Směrnicí nám diktují, abychom 2x ročně ve dvě resp. ve tři hodiny ráno vstali a natočili časoměřiče vpřed a potom vzad. A nikdo neví proč se tak děje, úspory nejsou, jen samá negativa. A s touto prkotinou si EU neví rady, jak potom mohou řešit zásadnější problémy. Byli jsme před EU, budeme i po něm.R^

2 1
možnosti

Pane Skacel, letni cas uz byl pred EU. Nekdo Vam diktuje,ze nesmite vyrabet brambory? Bezte si koupit pole a produkujte. Potravinove jsme sobestacne nikdy nebyli  a nebudem. Banany, pepr, pocitace, ananasy a softwary, kvalitni hudba a literatura, vedci a kvalitni skolstvi, politici a slusni lide - to jsme schopni zajistit? Temer vse, co ted mate na sobe, nebylo vyrobeno v CR. A nikdy nebylo. Za Karla IV Praha (Kralovstvi Ceske a Rise Rimska) vzkvetali, protoze existoval obchod. Kdy se rise Karla IV. dostala problemu? Kdyz Karel IV. prodal sve Zidy. Ne prazske, ale norimberske. Za kupu stribra, nebo zlata. Doslo k vyvrazdovani a padu Prahy a Ceske Koruny a take stredni Evropy.

2 1
možnosti

Ted nebudu kritizovat zadne diskutery. Pouze napisi moji zivotni zkusenost. Narodil jsem se v Evrope socialnich rozdilu, nacionalni nenavisti a hlavne v Evrope nenavisti tridni. V CSSR byla v Ustave zakotvena "Vladnouci role lidu, tedy KSC". Hlupaci, kteri meli podporu v tridnim boji a rozdelovani spolecnosti se uchopili moci. Zivnostnikum byly sebrany moznosti se dal zivit a podnikatele byli zavirani do vezeni. Opozice byla popravovana. Vyjezdni dolozky, devizove prisliby, Bony a TUZEX, cenzura a Narodni Fronta byly vysledkem. Bylo me deset, pote patnact a neveril jsem tomu, ze se nekde muze zit svobodne. To vyhnalo stovky tisic lidi do emigrace. Bylo to hrozne. Dnes? Lide jsou nespokojeni se SVOBODOU. Proc? Lide nadavaji na EU. Proc? Budte nekdo konkretni a reknete svuj nazor. Reknete proc je EU horsi, nez komunisticka, nebo nacisticka diktatura.

2 2
možnosti

P41e49t28r 49S35k16á91c28e19l

26. 4. 2013 23:32

EU není horší než jiná diktatura. Všimli jsme si jistě všichni, že i když to EU nemá uvedeno v cíli svého snažení, tak v podstatě se naplňuje heslo u nás vykřikované ze sdělovacích prostředků od roku 1970: "Uspokojování stále rostoucích materiálních a kulturních (nyní duchovních) potřeb obyvatelstva". A to se EU daří, růst pro růst. Doufejme, že se neprorosteme až na Mars. S blouznivci z pařížských barikád, kteří zapalovali auta na bulváruSaint Michel v roce 1968. Ti totiž vedou nyní EU, víte?R^

2 2
možnosti

Jestli tu někdo sní o Evropě samostatných pouze vzájemně obchodujících států, tak je na hlubokém omylu. Jestliže ekonomika je ve stavu kdy nadnárodní koncerny mají kapacity, nejen montážní v mnoha státech Evropy a to samé platí o obchodních řetězcích nebo bankovnictví -stovky, tisíce poboček po celém kontinentu, tak klasický model jen výměnného hospodářství je passé. A to nemluvím o volném pohybu kapitálu, práce. I mně se na EU hodně věcí nelíbí ale trendu jednotného prostoru a v politice federalizace nikdo nezabrání. I kdyby nebyly tisíce lidí u nás, kteří z Bruselu bezprostředně profitují.

3 1
možnosti

P96a86v96e78l 27K95u79r22a90l

26. 4. 2013 22:44

Ano Nikdo jí nezabrání... lidi jsou totiž zcela irelevantní... zabrání jí něco... a především totální ekonomická a etnická nekompatibilita jednotlivých států které by se měli federalizovat.

Aby ta federalizace fungovala tak prostě španěl musí pracovat stejně aktivně jako němec za stejné náklady a pobírat stejný plat a platit stejné daně, a pobírat maximálně stejné sociální dávky...

Je to nerealizovatelné už kvůli rozdílu klimatu protože ve španělsku se prostě přes poledne dělat nedá.

Lidi se můžou snažit a nebo chtít jak chtějí... tyhle rozdíly jde zamazávat určitou realokací zdrojů... ale to je prostě zátěž kterou nelze odstranit. A Dřív nebo později ty zdroje dojdou. Evropa vůbec není vhodná oblast pro nějakou ekonomickou federalizaci.

2 1
možnosti

Vystizny prispevek, ktery zduraznuje, ze Evropa ma konecne stejna pravidla a stejne sance pro clenske staty. Zalezi jen na tom, co z toho kdo udela. Tim myslim na lidi a ne na narody. Cesi maji stejne sance investovat, nebo pracovat v Nemecku, Anglii atd. jako obracene.

4 3
možnosti

Hned první bod vychází ze špatných premis. Česká republika nejenom že není potravinově soběstačná a nevlastní nejvýznamnější společnosti či banky, ona ani nemá být potravinově soběstačná a vlastnit společnosti či banky. Od vlastnění firem jsou podnikatelé, nikoli státy. Snaha o potravinou (a průmyslovou) autarkii je typickým znakem agresivních režimů (předpokládajících, že každý obchodní partner je potencionální nepřítel), v současné době se o plnou potravinovou soběstačnost snaží Severní Korea (moc jí to nejde, tak je závislá na humanitární pomoci). 

Celý blog vychází z této teorie, v níž je svět rozdělen na vzájemně nepřátelské, soupeřící hospodářské oblasti. Tato ideologie přesně vystihuje současné pojetí evropské integrace (a je také jednou z ideí, na níž byla vystavěna 3. říše). Realita je ovšem taková, že zatímco aplikace této teorie by vedla ke studené (doufejme, že jenom studené) válce mezi jednotlivými hospodářskými oblastmi, aplikace opoziční, liberálně-kapitalistické ideologie, by umožnila spolupráci mezi občany všech těchto oblastí bez ohledu na národní hranice (které by přitom mohly zůstat zachovány, to jsou ale paradoxy, že?). Jako důkaz berte snižování relativních cen (v porovnání s příjmy) u zboží, u něhož je tato spolupráce umožněna. Většina čtenářů patrně čte tento blog na počítači vyrobeném v nějaké asijské zemi (pro nějakou západní společnost). Díky tomu stál jejich počítač podstatně méně, než kdyby byl vyroben v Evropě, takže jim zbyly peníze i na jiné věci) (zvýšila se jim životní úroveň a zároveň koupí počítače zvýšili životní úroveň v dané asijské zemi. Obě strany obchodem získaly.

3 4
možnosti

Domnívám se, že autor se nesnažil přesvědčit čtenáře, že by měla být ČR potravinově soběstačná, že by náš stát měl vlastnit významné banky a společnosti. Šlo spíš o konstatování. A u těch bank a společností neměl autor na mysli státní vlastnictví, ale sídlo společností. Rozdíl například vůči Švýcarsku. Švýcaři jsou díky svým bankám a nadnárodním společnostem bohatý stát, který pak může nabídnout svůj bohatý trh a díky tomu od EU mohou požadovat různé ústupky, včetně přístupu na trh EU. Jde naprosta o jiný vztah než vztah chudého státu s nízkou mzdovou úrovní k bohatému ekonomickému uskupení.  U bohatého ekonomického uskupení se vždy najdou nějaké skupiny obyvatel, kteří si prosadí ochranu svého pracovního trhu.

Celkem vzato nemám nic zásadního proti liberálně kapitalistické ideologii, pokud pod tímto pojmem není snaha likvidovat demokratické svobody, sociální stát vzniklý na základě těchto svobod a izolovat náš stát od okolí.

1 1
možnosti

Koukám že jak je někde něco o EU, vždycky se v diskusi objeví studentík gymnázia Sedláček se svými moudry. Je smutné, že zatímco jeho spolubojovník Popelka riskuje svůj život na barikádě u Strakovky, Sedláček tlachá na netu. Takhle chlapče tu revoluci se svými soudruhy nikdy nevyhraješ:-)

3 5
možnosti

EU v soucasne podobe je jako mentalne postizene dite a vy si o nem, jako zdravem jedinci s budoucnosti, muzete nechat jenom zdat.

6 6
možnosti