Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

technik4

28. 3. 2012 16:10
Nemyslím si to

a proč bychom se MY měli snažit pochopit JEJICH kulturu? Ano, bude přibývat ekonomických přistěhovalců ochotných konat třeba horší práce. Naši společnost však ničím neobohatí a neposunou. Budou přicházet z ekonomicky a sociálně zaostalejších společností - proč bychom se měli nechat strhnout na jejich úroveň, proč bychom měli čekat až několikátá generace asimilluje bezezbytku naše zvyky. To oni jdou k nám. Měli by to býti tedy oni, kdo se budou maximálně snažit o pochopení nás  a přizpůsobení se. Bral bych to jako nutnou podmínku pro přistěhovalce - zvládnout jazyk a zvyky země, v které se rozhodli žít.  Tzv. multikultu přístup celosvětově selhal. K obohacení přistěhovalectvím jaksi nedošlo. Neznám žádný pozitivní příklad toho, kde by islám  ( možná jakákoli, najmě fanatická víra obecně) v západní společnosti způsobil něco dobrého. Nechci nikomu brát rodinné a privátní tradice, nutit k jedení masa a podobně. Ale: máte chuť na koupání ve veřejném bazénu společně s muslimskými rodinami?

3 0
možnosti
JN

sin34

28. 3. 2012 16:17
Re: Nemyslím si to

Protože je nás více a máme mnohem jistější postavení. Měli bychom je chtít poznat, nebát se jich a pomoci jim zapojit se do budování našeho státu. To, že neznáte žádný pozitivní příklad toho, kde islám v západní společnosti způsobil něco dobrého, neznamená, že to tak není :)

1 0
možnosti
Z

Zed1985

28. 3. 2012 16:08
Hádejte

kolikrát si v této diskusi vyslechnete, že jste multikulturalista? Asi hodněkrát řekl bych:-) Víte když čtete názory na internetu, tak jsou to nadávky bez nějakého řešení, ale osobně si myslím, že většina lidí v reálu soudí jedince jaký je, když pozná, že jde o slušného člověka, nebude mít problém.... Samozřejmě se nejde izolovat, ale nesmíme je nechat, aby narušovali evropskou tvář a kulturu... Prostě jednoduchá rovnice a stokrát omletá.. Chceš s námi žít? Chovej se jako my a jsi tu vítán... Nechceš? Tak odejdi... Vždyť je to tak jednoduché;-) Ale článek sympatický...R^

1 0
možnosti
JN

sin34

28. 3. 2012 16:14
Re: Hádejte

:)) Dekuji, počítám s tím. Jsem multikulturalista :) Multikulturalismus je velmi krásný, ale zároveň hrozně náročný a dlouhodobý směr. Je velmi snadné říci, že to nefunguje. Ale ať se každý podívá do svého rodokmenu. Nedávno jsem viděl svatbu, kde běhalo asi 15 dětí asijské rasy. A musel jsem se usmívat, jak na sebe všechny volaly česky. Nevidím jeden rozdíl mezi nimi a jinými Čechy.

1 0
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2078x
Je mi 30 let. Jsem bakalář Technické fakulty, České zemědělské univerzity, obor Obchod a podnikání s technikou. Jsem jedním ze zakladatelů spolku Idealiste.cz. Mám rád fotbal a hokej, v poslední době spíše pasivně. Ve volném čase se věnuji politice, chodím plavat, běhám nebo hraji florbal.

Seznam rubrik